Landsdækkende rådgivning​

Specialiseret service

Fokuserer på bæredygtighed

GEOTEKNISK EKSPERTISE

Geosyd tilbyder rådgivning til både private og erhverv

​Jordforurening – jordbundsundersøgelser og forklassificering

Skal du have udført en opgave i forbindelse med jordforurening? Hos Geosyd har vi stor ekspertise med jordbundsundersøgelser såsom forklassificering af jord. 

Alle jordbundsundersøgelser sker i henhold til Eurocode 7 (tidligere DS-norm: DS 415).

Vi ligger i Haderslev, men vi tilbyder miljø- og geotekniske undersøgelser i hele landet, herunder i bl.a. Herlev og København samt andre steder på Sjælland.

Jordbundsundersøgelser ved bygge- eller anlægsprojekter

Uforudsete problemer med jordbundens beskaffenhed kan medføre store forsinkelser og betydelige økonomiske ekstraudgifter i et bygge- eller anlægsprojekt. En orienterende jordbundsundersøgelse giver dig oplysninger om jordens beskaffenhed, bæreevne og eventuelle forurening, som bliver udpeget på et kort.

Det er nødvendigt at kende jordens forureningsgrad, når overskudsjord skal bortskaffes eller genanvendes. Dog gælder det ikke jord, som ikke er omfattet af jordflytningsbekendtgørelsens regelsæt. Fordelene ved forklassificering af jorden er, at du undgår at skulle mellemdeponere jorden. Dermed kan du spare tid under selve anlægsfasen.

​​

Hvad er jordforurening?

Jordforurening er en betegnelse for miljøfremmede partikler i jordbunden. Jordforureningen kommer normalt fra menneskelig aktivitet. Det kan være alt fra en losseplads til et autoværksted i fortiden. I så fald gælder der særlige regler, hvis jorden skal bortskaffes i forbindelse med fx et bygge- eller anlægsprojekt.

Der kan også være tale om overfladeforurening. I mange byer ved fx hovedstaden forventes overfladejord at være lettere forurenet med en række stoffer, som kommer fra røg og partikler i forbindelse med industri og trafik. Forureningen er spredt gennem luften og ligger nu spredt ud over det hele. Disse områder er områdeklassificeret som lettere forurenet. Det betyder, at du kan forvente at bortskaffelse af overfladejord skal anmeldes til de kommunale myndigheder.

Få et uforpligtende tilbud på en jordbundsundersøgelse

Du er meget velkommen til at kontakte os og få flere oplysninger om jordbundsundersøgelser og forklassificering, og vi giver gerne et bud på en pris eller et uforpligtende tilbud. 

Du kan ringe til os på telefon 70 20 60 62. Du kan også skrive til geosyd@geosyd.dk.

​​

Ønsker du vores hjælp?


Vi hjælper dig gerne med grundig vejledning.
Kontakt os her - så hører du fra os huritgst muligt.

 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

E-mail: geosyd@geosyd.dk

Fax: +45 70 20 60 36

CVR: ​28514220

Sjælland